100 vjet modë në një video-material 2 minutësh

Kanali i modës në YouTube, “Mode”, ka lansuar një video-material interesant që demonstron se si ka ndryshuar moda e gjinisë femërore dhe asaj mashkullore gjatë 100 vjetëve të kaluara.

Përderisa trendet e modës vijnë dhe shkojnë, një gjë shihet qartë – ato evoluojnë apo dhe kthehen sërish, herët ose vonë.

Trendet e modës, siç dhe do të shihni në këtë video-material, lidhen me epokat e muzikës, respektivisht të kulturës në përgjithësi, që kanë shënuar një periudhë të civilizimit njerëzor. /NGJYRA.COM/

Vajzat dhe meshkujt trendi gjatë viteve 1910-a

moda evul 0001

Të sofistikuar dhe të thjeshtë në vitet e 20-a

moda evul 0002

Moda e viteve të 1930-ta

moda evul 0003

Moderne dhe klasike në vitet e 1940-a

moda evul 0004

Rock & Roll-i i 1950-ave

moda evul 0005

Dielli i 1960-ave

moda evul 0006

Stili elektrik i 70-ave

moda evul 0007

Disco gjatë 80-ave

moda evul 0008

Ëndrrimtarët e 90-ave

moda evul 0009

Sharmi i 2000-tave

moda evul 0010

Hipsterët e 2010-ave

moda evul 0011

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply