12 atraksionet më të vizituara në botë

12 atraksionet më të vizituara në botë

Një pjesë e tursitëve kënaqen kur vizitojnë vendet e njohura të stërmbushura me turistë, të tjerët ndërkaq, kënaqen kur eksplorojnë destinacionet e reja… Pa marrë parasysh cilit grup të tyre i takoni, në vijim ju sjellim 12 atraksionet më të vizituara në botë.

Pra, e kuptoni, nuk bëhet fjalë për shtetet më të vizituara, të cilat ua kemi prezentuar ditë më parë, por për vendet/lokacionet apo dhe objektet e caktuara brenda një shteti, apo qyteti… e që vizitohen nga miliona e miliona turistë gjatë një viti kalendarik.

Në vijim ju sjellim atraksionet më të vizituara. /NGJYRA.COM/

Shtëpia e Operës, Sidney – Australi

atraksione vizituar 001

8.200.000 vizitorë gjatë një viti

Sheshi Zócalo, Mexico City – Meksikë

atraksione vizituar 002

10.000.000 vizitorë

Pike Place Market, Seattle – SHBA

atraksione vizituar 003

10.000.000 vizitorë

Tsim Sha Tsui Promenade, Hong Kong– Kinë

??????????

10.009.000 vizitorë

Golden Gate Park, San Francisco– SHBA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

13.000.000 vizitorë

Notre-Dame Cathedral, Paris – Francë

atraksione vizituar 006

13.650.000 vizitorë

Tokyo Disneyland, Tokio– Japoni

Tokyo Disney Resort Celebrates 50thÊAnniversary of ÒitÕs a small worldÓ during Global Sing-Along at Disney Parks

14.850.000 vizitorë

Pazari i Madh, Stamboll  – Turqi

atraksione vizituar 008

15.000.000 vizitorë

Qyteti i ndaluar, Pekin – Kinë

atraksione vizituar 009

15.300.000 vizitorë

Faneuil Hall, Boston – SHBA

atraksione vizituar 010

18.000.000 vizitorë

Times Square, New York – SHBA

atraksione vizituar 011

39.200.000 vizitorë

Vegas Strip, Las Vegas – SHBA

atraksione vizituar 012

39.670.000 vizitorë brenda një viti

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply