15 aeroplanë privatë më luksozë në botë

Udhëtimi me aeroplan është padyshim, udhëtimi më i sigurt, më i shpejtë, dhe më i rehatshëm prej të gjitha udhëtimeve, por, fatkeqësisht dhe më i shtrenjti. Në anën tjetër, udhëtimi me aeroplan privat, është padyshim udhëtimi më luksoz që një person mund t’ia ofrojë vetvetes.

Megjithatë, është pothuajse e pamundur të posedosh një aeroplan privat, nëse nuk bën pjesë në klubin e milionerëve, respektivisht miliarderëve.

Sidoqoftë, njerëzit shumë të pasur pëlqejnë të shpezojnë para në gjësende të shtrenjta, andaj dhe nuk e kanë problem të posedojnë një aeroplan të tillë.

Ata pëlqejnë të dallohen me pasurinë e tyre, të udhëtojnë me stil, por dhe të mbërrijnë sa më shpejtë prej një destinacioni të caktuar deri në destinacionin tjetër.

Në përgjithësi, pronarët e aeroplanëve privatë kanë shpenzuar miliona, respektivisht qindra miliona dollarë për të zotëruar aeroplanë të tillë.

Disa prej këtyre aerplanëve madje, ofrojnë komoditet të njejtë me hotelet me pesë yje, ose edhe më tepër – pasi që, interieri dhe aksesorët, janë punuar ekskluzivisht për pronarët e tyre.

Në vijim ju sjellim listën me 10 aeroplanë më të shtrenjtë dhe më të mahnitshëm privatë, që zotërohen nga njerëzit më të pasur në botë. /NGJYRA.COM/

15. Bombardier BD-700 (45 milionë dollarë)

aero priv 00015

14. Embraer Lineage 1000E (49.25 milionë $)

aero priv 00014

13. Dassault Falcon 7X (50 milionë $)

aero priv 00013

12. Sukhoi Superjet 100 (50 milionë $)

aero priv 00012

11. Bombardier Challenger 605 (60 milionë $)

aero priv 00011

10. Gulfstream G650 (65 milionë $)

aero priv 00010

9. Bombardier Global 8000 (71 milionë $)

aero priv 00009

8. Bombardier Global 7000 (72.4 milionë $)

aero priv 00008

7. Boeing Business Jet 2 (73 milionë $)

aero priv 00007

6. Airbus A319 ACJ (77 milionë $)

aero priv 00006

5. Boeing 737 Business Jet (80 milionë $)

BBJ Interior

4. Boeing 767 33A (83.6 milionë $)

aero priv 00004

3. Boeing 757 (100 milionë $)

aero priv 00003

2. Boeing 747-8 VIP (358 milionë $)

aero priv 00002

1. Airbus A380 (500 milionë $)  

aero priv 00001

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply