19 shenja që tregojnë se një koleg/e i punës ju urren

Përderisa disa kolegë të punës do t’ju bëjnë hapur me dije se jeni person që nuk u pëlqeni, janë më të këqijt ata që paraqiten sikur e pëlqejnë praninë tuaj.

Shumica e njerëzve nuk e tregojnë hapur se cilët kolegë të punës nuk u pëlqejnë, sepse nuk duan të rrezikojnë karrierën e tyre apo të krijojnë situatat të pakëndshme në punë, pohon Lynn Taylor, autore e librit, “Tame Your Terrible Office Tyrant: How to Manage Childish Boss Behavior and Thrive in Your Job”.

Kolegët që nuk ju duan – gjatë gjithë kohës sa punoni bashkë, do të përpiqen që t’ua vështirësojnë jetën, por në mënyrë të fshehtë.  Megjithatë, ekzistojnë disa shenja që do t’i tradhëtojnë ata…

Mësoni në vijim se cilat janë ato shenja, në mënyrë që të kuptoni se kë e keni mik e kë armik në punë – dhe në këtë mënyrë të mund të përparoni në karrierën tuaj.

Sido që të jetë, kijeni parasysh se: Të jeni të kujdesshëm dhe të krijoni qasje miqësore në punë, është rruga më e duhur drejt suksesit në karrierë. /NGJYRA.COM/

1. E ndjeni se nuk i pëlqeni

2. Nuk buzëqesh në praninë tuaj

3. Nuk ju shikon në sy

4. Ju shmanget

5. Përhapë thashetheme për ju

6. Paraqitet sikur nuk ekzistoni

7. U jep përgjigje të shkurtra

8. Ka lëvizje të çrregullta të trupit në praninë tuaj

9. Nuk ju fton asnjëherë në kafe…

10. Kontakton me ju nëpërmjet e-mailit edhe pse ndodhet pranë jush

11. Zakonisht ka mendim ndryshe nga ju

12. Kurrë nuk ju bën pyetje për jetën private

13. Nuk bën shaka me ju sikur që bën me kolegët tjerë

14. Përpiqet t’i marrë meritat për idetë tuaja

15. Konsideron se ka ndikim mbi ju – edhe pse realisht nuk ka

16. Krijon klane brenda kolektivit, si në shkollë, që të mund t’ju shmangin

17. Nuk ju beson

18. Arsyetohet në vazhdimësi kur ndodhet në praninë tuaj

19. Ju dhe puna juaj asnjëherë nuk jeni prioritet për të.

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply