20 makina shtetërore më të shtrenjta në botë

Nëse mendoni se blerja e një makine është argëtim, prisni derisa të njiheni me makinat shtetërore nga vende të ndryshme të botës. Mbretërit, mbretëreshat, sulltanët, presidentët… e botës, pëlqejnë të udhëtojnë me makina klasi… Por, çfarë makinash posedojnë ata?

Në vijim ju sjellim 20 makina më të shtrenjta “presidenciale” në botë – të përzgjedhur nga “The Richest”, që do t’ju mahnisin me pamjen por dhe me çmimin e tyre.

Është e qartë se këto makina kanë shumëçka ekstra – sepse janë dizajnuar për udhëheqësit botërorë – ku përfshihen siguria ekstra, fuqia ekstra, komoditeti ekstra, teknologjia ekstra…, dhe sigurisht çmimi estra.

Të shohim cilat janë ato dhe sa ka kushtuar prodhimi i tyre. (Kuptohet, këtu janë përfshirë makinat shtetërore – informacionet rreth të cilave janë të njohura botërisht). /NGJYRA.COM/

20. Keni: Mercedes-Benz Pullman S600  – 50,000 $

maki kaki 0020

19. Itali: Lancia Thesis – 65,709 $

maki kaki 0019

18. Japoni: Toyota Century Royal – 85,500  $

maki kaki 0018

17. Singapor: Mercedes-Benz S350L – 85,995 $

maki kaki 0017

16. Uzbekistan: Range Rover Supercharged – 103,195 $

maki kaki 0016

15. Moroko: Mercedes 600 Pullman – 120,384 $

maki kaki 0015

14. Korea Jugore: Hyundai Equus VL500 (550) Limousine – 122,180 $

maki kaki 0014

13. Norvegji: Binz Limousine  – 128,351 $

maki kaki 0013

12. Brunei: Rolls Royce Phantom VI – 148,645 $

maki kaki 0012

11. Gjermani: Mercedes-Benz S600L – 174,890 $

maki kaki 0011

10. Indi: Mercedes-Benz S600 (W221) Pullman Guard – 180,000 $

maki kaki 0010

9. Filipine: Mercedes-Benz W221 – 250,547 $

maki kaki 0009

8. Rusi: Mercedes S-Class Limousine – 251,417 $

maki kaki 0008

7. Malajzi: Maybach 62 – 394,000 $

maki kaki 0007

6. Mbretëri e Bashkuar: Jaguar XJ Sentinel – 455,025 $

maki kaki 0006

5. Tajlandë: Maybach 62 Limousine – 500,000 $

maki kaki 0005

4. Vatikan: Mercedes-Benz M-Class – 524,990 $

maki kaki 0004

3. Kinë: Hongqi Limousine – 801,624 $

maki kaki 0003

2. SHBA: Cadillac One – 1,500,00 $

maki kaki 0002

1. Mbretëresha e Anglisë – Bentley State Limousine – 15,167,500 $  

maki kaki 0001

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply