Interieri magjepsës i kështjellës Sammezzano

Rreth 40 kilometra në Jug të Firencës, në Itali, ndodhet kështjella Sammezzano (Castello di Sammezzano) – një ndërtesë unikate me interier ektravagant.

Sammezzano është ndërtuar në vitin 1605, ndërsa është ridizajnuar në mes të viteve 1853-1889. Pas Luftës së Dytë Botërore, kështjella është shfrytëzuar si hotel luksoz, nderi në mbylljen e tij, në vitin 1990.

Kështjella Sammezzano është ndërtuar në stilin maur. Ajo ka 365 dhoma, një dhomë për secilën ditë të vitit, ndërsa secila dhomë ka emrin e saj dhe dallon nga të tjerat.

Sammezzano keshtjella 011

Në kështjellë ndodhet psh. Dhoma e palloit, me ngjyra dhe gjeometri të pabesueshme, apo dhe Dhoma e bardhë, e stolisur me mazaikë maroken, si dhe hapësira tjera të shumta përplot stoli dhe dizajn unikat.

Fatkeqësisht, vizita në këtë kështjellë momentalisht nuk lejohet, përpos në rastet specifike. /NGJYRA.COM/

Sammezzano keshtjella 007 Sammezzano keshtjella 006 Sammezzano keshtjella 005 Sammezzano keshtjella 003 Sammezzano keshtjella 002 Sammezzano keshtjella 008 Sammezzano keshtjella 009 Sammezzano keshtjella 010 Sammezzano keshtjella 012 Sammezzano keshtjella 013 Sammezzano keshtjella 014 Sammezzano keshtjella 004

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply