20 rrugë magjike dhe të “çmendura”

Në botë ekzistojnë qindra dhe mijëra vende të bukura për t’u vizituar – por, gjithashtu dhe disa rrugë të jashtëzakonshme që çojnë drejt këtyre vendeve. Madje, këto rrugë janë shndërruar në atraksione më të njohura turistike se dhe vetë destinacionet ku ato çojnë…

Por, ku ndodhen këto rrugë? Në të katër anët e planetit tonë. Ndërsa ne kemi përzgjedhur 20 sosh për ju – të cilat besojmë se do t’ju mrekullojnë me pamjen e tyre.

Në vijim ju sjellim një fotogaleri të këtyre rrugëve si dhe përshkrimin e shkurtër se ku ndodhen ato. /NGJYRA.COM/

1. Highway 1, Big Sur, California – SHBA

rruga magjike 0001

2. Chapman’s Peak Drive, Cape Town – Afrikë e Jugut

rruga magjike 0002

3. The Atlantic Road – Norvegji

rruga magjike 0003

4. Karakoram Highway – Kinë/Pakistan

rruga magjike 0004

5. Col de Turini – Francë

rruga magjike 000555

6. Going-to-the-Sun-Road, Glacier National Park, Montana – SHBA

rruga magjike 0006

7. Tianmen Mountain Road, Hunan – Kinë

rruga magjike 0007

8. Denali Highway, Alaska – SHBA

rruga magjike 0008

9. The Amalfi Coast – Itali

rruga magjike 0009

10. Dadès Gorges, High Atlas – Maroko

rruga magjike 00010

11. Furka Pass – Zvicër

rruga magjike 00011

12. Great Ocean Road – Australi

rruga magjike 00012

13. Guoliang Tunnel Road – Kinë

rruga magjike 00013

14. Sani Pass, KwaZulu-Natal – Afrikë e Jugut

rruga magjike 00014

15. Seven Mile Bridge – Florida Keys – SHBA

LOCATED IN THE MIDDLE OF THE OLD SEVEN MILE BRIDGE TRAVELERS VISIT THE MUSEUM ON PIGEON KEY

16. Stelvio Pass, Alpet Jugore – Itali

rruga magjike 00016

17. Transfăgărășan – Rumani

Wide view over the northern Transfagarasan

18. U.S. Route 550, Colorado – SHBA

rruga magjike 00018

19. Trollstigen, Rauma – Norvegji

rruga magjike 0019

20. White Rim Road, Canyonlands National Park, Utah – SHBA 

rruga magjike 0020

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply