25 vendet më të vizituara në botë

Qeniet njerëzore kanë lëvizur prej një vendi në një vend tjetër që mijëra e mijëra vjet, ndërsa, përgjatë gjithë historisë, asnjëherë nuk ka qenë më lehtë të udhëtohet sesa në ditët e sotme.

Turizmi sot përbën një pjesë të madhe të ekonomisë globale – madje 9% e GDP-së vjen nga turizmi, ndërsa ky sektor punëson 1 nga 11 persona në botë.

Se sa është zhvilluar turizmi në vitet e fundit, flet dhe fakti se – në vitin 1950, numri i turistëve ndërkombëtarë ishte 25.000.000, ndërsa në vitin 2014, plot 1,133.000.000 vetë.

Disa shtete, ndërkaq, të hyrat kryesore i kanë nga turizmi dhe zhvillimi i tyre është i varur shumë nga kjo industri.

Sipas raportit të agjencisë botërore të turizmit, UNWTO – ku janë përfshirë shtetet por, dhe qytetet, që me numrin e turistëve janë mbi shumicën e shteteve të botës – këto janë 25 vendet më të vizuara në botë. (Numri i turistëve është llogaritur brenda një viti kalendarik). /NGJYRA.COM/

25. Kroacia – 11.6 milionë

turizmi boteror 025

24. Singapori – 11.9 milionë

turizmi boteror 024

23. Hungaria – 12.1 milionë

turizmi boteror 023

22. Ukraina – 12.7 milionë

turizmi boteror 022

21. Japonia – 13.4 milionë

turizmi boteror 021

20. Holanda – 13.9 milionë

turizmi boteror 020

19. Korea Jugore – 14.2 milionë

turizmi boteror 019

18. Macao (Kinë) – 14.6 milionë

turizmi boteror 018

17. Kanadaja – 16.5 milionë

turizmi boteror 017

16. Polonia – 16.6 milionë

turizmi boteror 016

15 Greqia – 22.0 milionë

turizmi boteror 015

14. Tajlanda – 24.8 milionë

turizmi boteror 014

13. Austria – 25.3 milionë

turizmi boteror 013

12. Malajzia – 27.4 milionë

turizmi boteror 012

11. Hong Kongu – 27.8 milionë

turizmi boteror 011

10. Meksika – 29.1 milionë

turizmi boteror 010

9. Rusia – 29.8 milionë

turizmi boteror 009

8. Mbretëria e Bashkuar – 32.6 milionë

turizmi boteror 008

7. Gjermania – 33 milionë

turizmi boteror 007

6. Turqia – 39.8 milionë

turizmi boteror 006

5. Italia – 48.6 milionë

turizmi boteror 005

4. Kina – 55.6 milionë

turizmi boteror 004

3. Spanja – 65 milionë

turizmi boteror 003

2. SHBA – 74.8 milionë

turizmi boteror 002

1. Franca – 83.7 milionë

turizmi boteror 001

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply