27 shtëpi të mahnitshme nëntokësore

Shtëpitë nëntokësore dikur u kishin shërbyer njerëzve për t’u strehuar nga forcat e natyrës, mirëpo, këto shtëpi dhe objekte janë bërë sërish të popullarizuara, për shkak të qëndrueshmërisë së tyre dhe kursimit të energjisë.

Krahas aspektit të mirë izolues, këto objekte të mahnitshme të banimit janë të integruara për mrekulli në kuadër të peizazhit natyror.

Teskturat dhe materiali natyror luajnë rol vital për ndërtimin e objekteve nëntokësore të banimit, të cilat nuk duhet të trajtohen sikur shtëpitë normale me sipërfaqe të rregullt.

Shkrirja e teksturave dhe peizazhit, janë sfidë e rëndësishme për projektuesit, gjatë procesit të dizajnimit të hapësirës banuese nëntokësore.

Për të parë se çfarë mrekullish banuese nëntokësore janë krijuar nëpër botë, ju sjellim një foto-galeri të përzgjedhur në vijjim nga Homesthetics. Kënaquni! /NGJYRA.COM/

1. Pishina shpellë, Santorini, Greqi

shtepi cave 00001

2. Banesa shpellë, Sicili, Itali

shtepi cave 00002

3. “Domus Civita”, Itali

shtepi cave 00003

4. Shpellat në Nottingham, Angli

shtepi cave 00004

5. Shtëpia në shpat, Vals, Zvicër

shtepi cave 00005

6. Shtëpitë shpella, Cappadocia, Turqi

shtepi cave 00006

7. Shtëpia shpellë, Sacromonte, Spanjë

shtepi cave 00007

8. Shtëpitë shkëmbinj, Islandë

shtepi shtese111

9. “Hogan”, Arizonë, SHBA

shtepi cave 00009

10. Qyteti i shpellave Vardezia, Gjeorgji

shtepi cave 00010

11. “Bad Blumau”, Austri

shtepi cave 00011

12. “The Brochs Of Coigach”, Skoci

shtepi cave 00012

13. Shtëpiza Beckham në përroin e shpellës, Parthenon, Arkansas, SHBA

shtepi cave 00013

14. “Sala Silvermine”, Suedi

shtepi cave 00014

15. Fshati Kandovan, Iran

shtepi cave 00015

16. “Nas Montanhas De Fafe”, Portugali

shtepi cave 00016

17. “Dietikon”, Zvicër

shtepi cave 00017

18. Shtëpia Aloni, ishulli Antiparos, Greqi

shtepi cave 00018

19. Eko-shtëpia Bolton, Angli

shtepi cave 00019

20. “Malator In Druidstone”, Uells

shtepi cave 00020

21. Shtëpia shkëmb

 

shtepi cave 00021

22. Fshati Matmata, Tunizi

shtepi cave 00022

23. Shtëpia shpellë, Festus, Missouri, SHBA

shtepi cave 00023

24. Shtëpia e tërheqjes shpirtërore, Seville, Spanjë

shtepi cave 00024

25. Shtëpia shpellë, Troo, Francë

shtepi cave 00025

26. Shtëpia Outrial, Poloni

shtepi cave 00026

27. Shtëpia Dune, Plazhi Atlantik, SHBA

shtepi cave 00028

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply