35 vendet më të bukura në Afrikë

Të shtatë kontinentet e planetit Tokë janë të magjishëm – por, një prej tyre është më unikat se të tjerët. Ky kontinent është vendi prej nga e kanë origjinën qeniet njerëzore. E kuptuat pra, bëhet fjalë për kontinentin e Afrikës.

Në Afrikë janë gjetur fosilet e njerëzve që datojnë para 7 milionë vjetësh. Afrika është po ashtu kontinenti i dytë më i madh në botë dhe kontinenti i dytë më i populluar në botë.

Magjia e këtij kontinenti qëndron edhe në bukuritë e tij unikate natyrore, pastaj në larushinë e popujve dhe fiseve që jetojnë aty, kulturat e ndryshme – por dhe botën e veçantë shtazore.

Në këtë kontinent po ashtu gjenden gjurmët e para të civilizimit njerëzor, objektet e ralla të trashëgimisë arkitektonike, lumi më i madh në botë… e çka jo tjetër.

Pra, Afrika ka aq shumë për të treguar, ndërsa ne jemi përpjekur që, nëpërmjet një fotogalerie, t’ju sjellim një pjesë të magjisë së saj – 35 fotografi të 35 vendeve më të bukura në Afrikë. Kënaquni! /NGJYRA.COM/

1. Abu Simbel – Egjipt

afrika magjia 001

2. Arkipelagu Bazaruto – Mozambik

afrika magjia 002

3. Kanioni i lumit Blyde – Afrikë e Jugut

afrika magjia 003

4. Cape Town – Afrikë e Jugut

afrika magjia 004

5. Gjiri Coffee – Afrikë e Jugut

afrika magjia 005

6. Djenne – Mali

afrika magjia 006

7. Dongola – Sudan

afrika magjia 007

8. Ujëvara Doorn – Afrikë e Jugut

afrika magjia 008

9. Malet Drakensburg

afrika magjia 009

10. Plazhi Durban

afrika magjia 010

11. Kanioni i lumit të peshqve – Namibi

afrika magjia 011

12. Freetown – Sierra Leone

afrika magjia 012

13. Rruga e kopshtit

afrika magjia 013

 14. Kompleksi i tempujve Karnak – Egjipt

afrika magjia 014

15. Knysna

afrika magjia 015

16. Kruger

afrika magjia 016

17. Liqeni Malawi – Malavi

afrika magjia 017

18. Lalibela – Etiopi

afrika magjia 018

19. Mali Kilimanxharo

afrika magjia 019

20. Krateri Ngorongoro – Tanzani

afrika magjia 020

21. Lumi Nil

afrika magjia 021

22. Vullkani Nyiragongo – Parku Kombëtar Virunga

afrika magjia 022

23. Okavango – Botsuana

afrika magjia 023

24. Oudtshoorn

afrika magjia 024

25. Shkretëtira – Maroko

afrika magjia 025

26. Sani Pass – Lesoto

afrika magjia 026

27. Sossusvlei, shkretëtira Namib – Namibi

afrika magjia 027

28. Stellenbosh

afrika magjia 028

29. Malet Table

afrika magjia 029

30. Piramidat e mëdha në Giza – Egjipt

afrika magjia 030

31. Malet Virunga – Ugandë

afrika magjia 031

32. Ujëvarat Victoria – kufiri Zambi-Zimbabve

afrika magjia 032

33. Migrimi i mafshëve të egra – Maasai Mara dhe Serengeti

afrika magjia 033

34. Migrimi i zebrave

afrika magjia 034

35. Lugina e Mbretërve

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply