A e dini si duken 200 kalori në ushqimet e ndryshme?

Një studim i bërë kohë më parë është treguar mjaft praktik – pasi që, nëpërmjet fotografive,  dëshmon se si duken 200 kalori në ushqimet e ndryshme që ne i konsumojmë çdo ditë.

Nëse mendoni se një grusht bombonash nuk do të ndikojnë negativisht në trupin tuaj, në sezonin vijues veror, mendoni dy herë!

Sipas këtij studimi, 51 gramë bombonash përmbajnë kalori të njëjta me 600 gr. brokoli, apo dhe 3 vezë të plota. Andaj, është e qartë se cilët nga këto dy ushqime do të ishin të preferuara për t’u konsumuar.

Shikuar nga aspekti statistikor, një personi të rritur i nevojiten 2,000-2,500 kalori në ditë, por kjo gjë varet edhe nga fakti sa është fizikisht aktiv ai person.

Të shohim në vijim se sa është sasia e ushqimeve të ndryshme që përmban 200 kalori. /NGJYRA.COM/

Mollët (385 gr)

kaloria ushqimi 00001

Gjalpi (28 gr)

kaloria ushqimi 00002

Brokolli (588 gr)

kaloria ushqimi 00003

Çokollata Snickers (41 gr)

kaloria ushqimi 00004

Pasta (145 gr)

kaloria ushqimi 00005

Salsiçe (66 gr)

kaloria ushqimi 00006

Kivi (328 gr)

kaloria ushqimi 00007

Çizburger (75 gr)

kaloria ushqimi 00008

Vezët (150 gr)

kaloria ushqimi 00009

Pras (1425 gr)

kaloria ushqimi 00010

Specat (740 gr)

kaloria ushqimi 00011

Senduiç me mish pule (72 gr)

kaloria ushqimi 00012

Petulla (52 gr)

kaloria ushqimi 00013

Avokado (125 gr)

kaloria ushqimi 00014

Misri i zier (308 gr)

kaloria ushqimi 00015

Karotat (570 gr)

kaloria ushqimi 00016

Bizelet (357 gr)

kaloria ushqimi 00017

Patatina Tortila (41 gr)

kaloria ushqimi 00018

Patet e skuqura (Pomfrit) (73 gr)

kaloria ushqimi 00019

Drithërat (51 gr)

kaloria ushqimi 00020

Bombonat (51 gr)

kaloria ushqimi 00021

Pjepri (553 gr)

kaloria ushqimi 00022

Xhelatina (54 gr)

kaloria ushqimi 00023

Bukë tosti (90 gr)

kaloria ushqimi 00024

Mafin me boronica (72 gr)

kaloria ushqimi 00025

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply