A është kjo libraria më e bukur në botë?

Librat janë gjësende të bukura, por nganjëherë, objektet ku ato mbahen janë më magjepsëse se dhe vetë librat. Një rast i tillë është dhe “Libraria Lello” (The Livraria Lello).

Kjo kryvepër e artit modern gjendet në qendër të Portos, në Portugali, dhe ka një interier të mahnitshëm neo-gotik që magjepsë vizitorët.

Në qendër të librarisë ndodhen shkallët e bukura lakore që dominojnë gjithë hapësirën, ndërsa tavani i saj është i zbukuruar me qelq gjithë ngjyra.

Kjo librari është dizajnuar në vitin 1906 nga inxhinieri Francisco Xavier Esteves– shkallët e të cilit edhe sot mahnisin arkitektët dhe dizajnerët botëror.

Kjo ndërtesë në fakt, është libraria e dytë më e vjetër në Portugali, ndërsa shpesh është zgjedhur si një prej tri librarive më të bukura në botë. /NGJYRA.COM/

libraria porto ballina222 libraria porto ballina333 libraria porto ballina555 libraria porto ballina4444 libraria porto 00008 libraria porto 00005 libraria porto 00006 libraria porto 00007 libraria porto 00002 libraria porto 00009 libraria porto 00003 libraria porto 00011 libraria porto 00010 libraria porto 00012

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply