Aktiviteti i vullkaneve në pjesë të ndryshme të botës

Vullkanët vazhdojnë të kërcënojnë pjesë të ndryshme të botës edhe këtë vit. Që nga Japonia deri në Kili, gjatë muajve të kaluar janë shënuar erupsione dramatike, që kanë detyruar shumë njerëz të shpërngulen përpara kësaj fuqie natyrore.

Se si duken zonat tashmë të prekura nga shpërthimet e vullkaneve, apo të kërcënuara në vazhdimësi, mund të shihni në fotogalerinë që ua sjellim në vijim.

Galeria sjellë dhe pamjet e përplasjes së fenomeneve natyrore, shpërnguljen e banorëve nga shtëpitë e tyre, natyrën e prekur nga llava dhe pluhuri vullkanik, si dhe përgatitjet e njerëzve për t’u ballafaquar me këto fatkeqësi natyrore. /NGJYRA.COM/

vullkani erupsion 001

Frutillar, Kili jugor, shpërthimi i vullkanit Calbuco. (Foto: AFP)

vullkani erupsion 002

Vullkani Villarrica, në Pucon të Kilit. (Foto: Reuters)

vullkani erupsion 003

Vullkani Sinabung, ishulli Sumatra, Indonezi. (Foto: AFP)

vullkani erupsion 004

Vullkani Sinabung, ishulli Sumatra, Indonezi. (Foto: AFP)

vullkani erupsion 005

Vullkani Villarrica, në Pucon të Kilit. (Foto: Reuters)

vullkani erupsion 006

Pluhuri vullkanik në Malin Shindake, Japoni. (Foto: Reuters)

vullkani erupsion 007

Llava nga vullkani Etna, në Sicili të Italisë. (Foto: EPA)

vullkani erupsion 008

Vullkani Wolf në ishullin Isabela, Ekuador. (Foto: AFP)

vullkani erupsion 009

Pastrimi i hirit të vullkanit Calbucok në Rio Claro, Kili. (Foto: Reuters)

vullkani erupsion 010

Shpërthimi I vullkanit Calbuco, në Puerto Varas, Kili. (Foto: AP)

vullkani erupsion 011

Ushtarët pastojnë hirin vullkanik, në qytetin Ensenada, Kili. (Foto: Reuters)

vullkani erupsion 012

Peshqit e ngordhur pas shpërthimit të vullkanit Calbuco, në Correntoso, Kili. (Foto: Reuters)

vullkani erupsion 013

Hiri vullkanik në ajër dhe rrugët e Puerto Varas, Kili. (Foto: AP)

vullkani erupsion 014

Lulet e mbuluara me pluhur vullkanik, në San Martin de Los Andes të Argjentinës. (Foto: Reuters)

vullkani erupsion 015

Banorët largojnë kafshët shtëpiake nga Ensenada, në Kili, pas shpërthimit të vullkanit Calbuco. (Foto: Reuters)

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply