Amerikanët zgjodhën makinat më të mira të vitit 2016

Kompania “Consumer Reports” çdo vit përpilon listën e makinave më të mira që shiten në tregun e SHBA-ve – duke u bazuar në vlerësimin e blerësve dhe testimet që u bëhen këtyre makinave.

Tregu amerikan i makinave është shumë i madh, megjithatë, lista “Top Picks” e Consumer Reports, nxjerr në pah makinat më të vlerësuara nga blerësit.

Për t’u bërë pjesë e listës “Top Picks”, makinat kalojnë nëpër një mori kategorish të vlerësimeve, siç janë: siguria, performaca, komoditeti etj.

Këtë vit, në listën “Top Picks”, gjenden 7 makina japoneze, 2 amerikane dhe 1 nga Korea. Të shohim në vijim cilat janë ato. /NGJYRA.COM/

1. Makina më e mirë me madhësi mesatare: Toyota Camry

top picks 00001

Çmimi në kohën e testimit: 24,089 – 32,603 $

2. Makina më e mirë nënkompakte: Honda Fit

top picks 00002

Çmimi: 19,025 $

3. Makina më e mirë kompakte: Subaru Impreza

top picks 00003

Çmimi: 21,345 – 22,345 $

4. SUV-i më i mirë luksoz: Lexus RX

top picks 00004

Çmimi: 51,630 – 57,565 $

5. Makina më e mirë sportive (nën 40.000 $): Mazda MX-5 Miata

top picks 00005

Çmimi: 29,905 $

6. SUV-i i vogël më i mirë: Subaru Forester

top picks 00006

Çmimi: 27,145 $

7. SUV-i më i mirë më madhësi mesatare: Kia Sorento

top picks 00007

Çmimi: 37,915 $

8. Mikrobusi më i mirë: Toyota Sienna

top picks 00008

Çmimi: 35,810 – 38,201 $

9. Kamionçina më e mirë: Ford F-150

top picks 00009

Çmimi: 45,750 – 46,755 $

10. Makina e madhe më e mirë: Chevrolet Impala

top picks 00010

Çmimi: 39,110 $

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply