Arti në filxhanin e kafesë – apo Latte art

Arti në filxhanin e kafesë – i njohur me emrin ”Latte art” – është zhvilluar paralelisht në shtete të ndryshme të botës – edhe pse mendohet se ka nisur në Itali.

Latte art tashmë konsiderohet si shprehje e veçantë artistike – ndërsa, në mbarë botën ekzistojnë garat ku nderohen dhe respektohen artistët më të mirë të këtij lloji të artit.

kafe art  12

Për shkak të kërkesave specifike – për të krijuar një dozë të përkryer të espresos dhe qumështit – Latte art është lloj shumë i vështirë i artit.

Madje, edhe atëherë, kur doza e kafesë dhe e qumështit është e nivelit më të lartë, përvoja e barmenit dhe e aparatit të kafesë janë faktorë tjerë me ndikim deri të krijimi i një kryevepre.

Në vijim ju sjellim fotot e disa prej kryeveprave botërore të Latte artit si dhe videon e artistit Bean Jamming. /NGJYRA.COM/

kafe art1 kafe art2 kafe art3 kafe art4 kafe art9 kafe art5 kafe art991 kafe art6

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply