Artisti që pushtoi botën nëpërmjet internetit

Leonid Afremov ka bërë emër të madh në botën e artit pamor – dhe atë, më së shumti falë pikturave të mahnitshme që ai ka realizuar në teknikën vaj.

Pikturat e këtij artisti ruso-izraelit, që duket sikur kanë ngadalësuar kohën, pasqyrojnë shkëlqimin e qyteteve në stinën e vjeshtës, respektivisht luksin e tyre, bregdetin, jahtet…

Afremov është bërë i famshëm në botë edhe për teknikën e veçantë që përdorë për krijimin e veprave të tij. Në vend të brushave ai përdorë thikën e paletave, vajin dhe kanavacën, teknikë kjo që i ka sjellë dhe titullin e njërit prej impresionistëve më të mirë të kohës moderne.

Pikturat e tij çmohen sidomos nga kritikët e artit dhe koleksionistët. Deri më tash ato janë bërë pjesë e galerive por dhe pronë private e njerëzve në shumë vende të botës, si në SHBA, Kanada, Zelandë të Re, Australi, Izrael, Francë, Spanjë etj.

Një fakt tepër interesant që lidhet me namin e Afremovit është se gjithë famën e tij dhe gjithë shitjet e pikturave, ai i ka arritur nëpërmjet internetit. /NGJYRA.COM/

afremovi impres 0002 afremovi impres 0003 afremovi impres 0004 afremovi impres 0005 afremovi impres 0006 afremovi impres 0007 afremovi impres 0008 afremovi impres 0009 afremovi impres 0010 afremovi impres 0011 afremovi impres 0012 afremovi impres 0013 afremovi impres 0014 afremovi impres 0015 afremovi impres 0016 afremovi impres 0017 afremovi impres 0018

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply