Ban Gioc, ujëvara që të rrëmben mendjen

Ujëvarat spektakolare shënojnë kufirin mes dy vendeve. E tillë është dhe ujërava e mahnitshme Ban Gioc, që ndanë Kinën dhe Vietnamin.

Kjo është ujëvara e katërt më e madhe pas ujëvarave: Iguazu, Victoria dhe Niagara, të cilat shënojnë kufijtë kombëtar.

Gryka Tongling, që gjendet në afërsi të ujëvarës, ka shërbyer si një vend i fshehtë për banditët lokalë, ndërsa vlerësohet se aty ende mund të gjenden thesaret e fshehura vite më parë.

Ban-Gioc 007

Në këtë mjedis të mrekullueshëm janë gjetur edhe shumë specie bimore endemike.

Më shumë pëlqehet pjesa e kësaj ujëvare dyshe në anën vietnameze por, edhe ajo në anën kineze është një atraksion në vete.

Këto ujëvara janë 85 km larg nga Cao Bang dhe 272 km nga Hanoi, ndërsa autobusënga i gjithëvendishkojnëatje. /NGJYRA.COM/

Ban Gioc3 Ban Gioc2 Ban-Gioc 013 Ban-Gioc 012 Ban-Gioc 011 Ban Gioc7 Ban-Gioc 010 Ban-Gioc 006 Ban-Gioc 004 Ban-Gioc 005 Ban-Gioc 008 Ban-Gioc 003 Ban-Gioc 001 Ban-Gioc 009

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply