Hallerbos, pylli i kaltër në Belgjikë

Hallerbos, po ashtu i njohur dhe me emrin Pylli i kaltër, është një pyll në Belgjikë, që në pranverë mbulohet nga miliona lule të llojit – zymbyli i egër.

Ky pyll fantastik, çdo vit, në muajt prill dhe maj, transformohet në një peizazh përrallor. Ndërkaq, mes shtresës së gjerë të luleve ndodhen shtigjet gjarpëruese – ku njerëzit mund të kënaqen duke shëtitur në këtë ambient të mahnitshëm.

Krahas aromës së zymbylave, vizitorët mund të kënaqen edhe duke vështruar lepujt dhe drerët, që nuk janë të paktë në këtë pyll.

Fenomeni i “pyjeve të kaltra” nuk është i rrallë në Evropë, mirëpo Hallerbos dallon për shkak të dendësisë së drurëve dhe bukurisë së luleve – por dhe për shkak të qasjes së lehtë në të, sepse ndodhet fare pranë Brukselit. /NGJYRA.COM/

Hallerbos pylli 0002 Hallerbos pylli 0003 Hallerbos pylli 0004 Hallerbos pylli 0006 Hallerbos pylli 0007 Hallerbos pylli 0008 Hallerbos pylli 0009 Hallerbos pylli 0012 Hallerbos pylli 0010 Hallerbos pylli 0011 Hallerbos pylli 0014 Hallerbos pylli 0015 Hallerbos pylli 0005

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply