Ilustrimet satirike që prezantojnë realitetin botëror

Ilustratori polak, Pawel Kuczynski, tashmë njihet si një prej karikaturistëve më të mprehtë në botë, që portretizon në mënyrë të përkryer përditshmerinë tonë sociale, politike dhe kulturore.

Në shikim të parë ilustrimet e tij satirike mund të duken argëtuese, mirëpo, porsa të vështrohen me kujdes – ato tregojnë në mënyrën më të mirë të mundshme problemet me të cilat ballafaqohet bota sot.

satirike33

I lindur në vitin 1976, Kuczynski ka diplomuar në Akademinë e Arteve të Bukura në Poznan, ndërsa me ilustrime ka filluar të merret qysh në vitin 2004.

Deri më tash ai është laureat i afro 100 shpërblimeve dhe mirënjohjeve prestigjioze botërore.

Për të mos zgjatur më tej, sepse Kuczynski i ka thënë pothuajse të gjitha në karikaturat e tij, kënaquni me këto 33 vepra arti – ku sigurisht se do të gjeni dhe plot realitet shqiptar. /NGJYRA.COM/

satirike5 satirike8 satirike18 satirike30 satirike28 satirike27 satirike31 satirike26 satirike25 satirike24 satirike23 satirike22 satirike21 satirike13 satirike15 satirike16 satirike17 satirike19

satirike32 satirike29 satirike14 satirike9 satirike10 satirike11 satirike12 satirike4 satirike3 satirike2 satirike1 satirike7 satirike6

 

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply