Ja si duket “ora e pikut” në shtete të ndryshme të botës

Fraza “ora e pikut” na sjellë në mendje komunikacionin e dendur dhe njerëzit që nxitojnë për të arritur në destinacionin e caktuar. Në këtë orë, të gjithë njerëzit nxitojnë për të kryer obligimet familjare, biznesore apo dhe nevojat personale.

Ora e pikut është një kohë e caktuar në mëngjës – kur të gjithë nxitojnë për të arritur në punë –respektivisht, një kohë e caktuar pasdite, pas përfundimit të orarit të punës, kur të gjithë nxitojnë për të shkuar në shtëpi.

Ora e pikut nuk është e njëjtë në çdo qytet, sepse disa qytete kanë infrastrukturë më të mirë rrugore, sistem më të mirë të transportit – megjithatë, një gjë është e sigurt, ajo ekziston në secilin qytet (fatkeqësisht edhe në ato shqiptare), ku më pak e ku më shumë.

Në vijim ju sjellim një galeri se si duket ora e pikut në trafik në disa qytete botërore, ku rrëmuja nuk krijohet vetëm nga makinat. /NGJYRA.COM/

Pekin, Kinë

ora piku 00001

Daka, Banglladesh

ora piku 00002

Venecie, Itali

ora piku 00003

Chhattisgarh, Indi

ora piku 00004

Tokio, Japoni

ora piku 00005

Siem Reap, Kamboxhë

ora piku 00006

Londër, Britani e Madhe

ora piku 00007

Moskë, Rusi

ora piku 00008

São Paulo, Brazil

ora piku 00009

Kampala, Ugandë

ora piku 00010

Palermo, Itali

ora piku 00011

Lagos, Nigeri

ora piku 00016

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply