Kali i bukur cigan Vanner

Kali cigan Vanner, i njohur edhe si Kali cigan, Kali i vogël me ngjyra, Vanneri cigan, Kali i vogël irlandez dhe Kali kallajxhi, është një racë e rrallë e kuajve të bukur me origjinë nga ishujt britanik, gjegjësisht nga ciganët evropianë.

Kjo racë është mbarështuar në mënyrë selektive në 60 vitet e fundit dhe vetëm në vitin 1996 zyrtarisht është listuar në regjistrin e kuajve si racë e veçantë.

kali jevg15

Me jelën e gjatë, bishtin e fryrë, këmbët me “pupla”  dhe larat e tyre, kuajt e kësaj race janë lehtë të dallueshëm. Po ashtu ata janë jashtëzakonisht të fuqishëm, inteligjentë, të dëgjueshëm dhe me trup të ndërtuar mirë.

kali jevg9

Në ditët e sotme ky lloj i kalit rritet ende në Britani të Madhe dhe atë kryesisht nga familjet të cilat me breza të tërë merren me mbarështimin e tyre.

Çmimi i një kali Vanner sillet prej 10.000 deri në 15.000 dollarë. /NGJYRA.COM/

kali jevg16 kali jevg14 kali jevg1 kali jevg17 kali jevg12 "Blue Boy"  Jimmy McCann kali jevg4 kali jevg7 kali jevg8 kali jevg2 kali jevg13 kali jevg3 kali jevg10

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply