Mbi 50 vjet udhëtime nëpër regjionet më të izoluara në botë

Për më shumë se 50 vjet, Roland dhe Sabrina Michaud, kanë udhëtuar dhe fotografuar disa nga regjionet më të izoluara në botë – që nga rrafshnaltat e Mongolisë deri te kufijtë e Iranit dhe Malet Pamir në Azinë Qendrore.

Udhëtimi i tyre filloi në vitin 1958, në Marok – në vendlindjen e Sabrinas – ku francezi Rolandishte në shërbim ushtarak. Pyetja e parë të cilën Roland ia kishte bërë Sabrinës, kur e kishte takuar për herë të parë, në bibliotekë, ishte: “Të pëlqen të udhëtosh?”

Në vitin 1961 ndërkaq, çifti u largua nga Franca me makinën e tyre, Citroen 2CV, dhe udhëtuan drejt Xhibutit. Udhëtimi i tyre në Afrikën Lindore duhej të zgjaste gjashtë muaj, mirëpo ai u mori një vjet e gjysmë të jetës.

cifti avanturistet 014

Këto udhëtime të tyre rezultuan me fotografi të mahnitshme, dhe kështu, vit pas viti, ata vizituan shumë vende të Azisë dhe Lindjes së Mesme.

Udhëtimi i tyre nëpër dekada është përshkruar në më shumë se 20 libra të botuar, të mbushur me koleksione mbresëlënëse fotografish – ku portretizohet jeta ditore e njerëzve në disa nga regjionet më të izoluara në botë.

Tashmë në të tetëdhjetat, çifti ka botuar librin “Enchanted Lands”, që është një përmbledhje e udhëtimeve të tyre të jashtëzakonshme që kanë zgjatur me dekada të tëra.

Në vijim ju sjellim disa fotografi që janë realizuar gjatë viteve nga ky çift aventuristësh. Kënaquni! /NGJYRA.COM/

Familja turkmene, Turkestani afgan – 1973

cifti avanturistet 001

Calicut, Kerala, Indi – 2011 

cifti avanturistet 002

Agra, Uttar Pradesh, Indi – 1981

cifti avanturistet 003

Fushat e orizit, province Yunnan, Kinë – 2001

cifti avanturistet 005

Lucknow, Uttar Pradesh, Indi

cifti avanturistet 006

Provinca Samangan, Turkestani afgan – 1967

cifti avanturistet 007

Naga Sadhu at Talati në Malet Girnar, Gujarat, Indi – 1988

cifti avanturistet 008

Gara Bozkashi, Afghanistan – 1968

cifti avanturistet 009

Ujëvarat e ngrira Band-I-Amir – 1968

cifti avanturistet 010

Maja e botës, Pamir – 1971

cifti avanturistet 011

Murgjit budistë në malin Jiuhua, Kinë – 2002

cifti avanturistet 012

Malet Badakhshan, Turkestani afgan – 1967

cifti avanturistet ballina

Afgani me trëndafil – 1968

cifti avanturistet 013

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply