Ndërtesat në të cilat shumica rrezikojnë jetët

Janë dy arsye për shkak të të cilave BASE kërcimet nuk janë të mundshme nga cilado ndërtesë: e para që kërcimet janë ilegale dhe, e dyta, që do të rrezikoni jetën tuaj.

Megjithatë, ka ndërtesa në botë të cilat ofrojnë edhe atraksione të këtilla. Po ju paraqesim pesë më të lartat të cilat i vizitojnë personat e varur nga adrenalina dhe adhuruesit e kërcimeve të ndryshme nga e tërë bota.

base1

  1. Orlando Towers – Soweto, Republika Jugafrikane

Këto kulla në një termocentral të Republikës Jugafrikane, nuk shfrytëzohen vetëm si bilbord gjigant, por janë edhe lokacion i njohur për lloje të ndryshme të sporteve të kërcimeve.

Ura e varur midis dy kullave është e përshtatshme për kandidatët e kërcimeve, meqenëse nuk është në pjesën e banuar të qytetit, është e mundshme të  bëhen edhe BASE.

base2

  1. Sky Tower – Oakland, Zelandë e Re

Këtu nuk është fala për kandidatët klasikë, duke pasur parasysh që kërcimet kërkojnë kabllo të posaçme kontrolli. Megjithatë, kërcimi nga Sky Tower-i nënkupton rënie të lirë në kohëzgjatje prej 11 sekondash.

base3

  1. Stratosphere, Las Vegas

Si edhe në Okland, Stratosphere ofron kërcime nga maja e kullës, ndërkaq atraksioni i këtillë mban edhe rekordin e Ginisit për majën më të lartë komerciale të kërcimores.

Nëse doni të krenoheni me këtë kërcim, do të merrni rroba të posaçme dhe do të keni rastin që të vraponi afër 108 kate në drejtim të tokës.

Makinat ju ngadalësojnë para se të arrini në fund, andaj nuk ka rrezik nga tronditjet e paparapara.

base4

  1. Macau Tower, Kinë

Macau Tower zë vendin e njëmbëdhjetë më të lartë në botë, mirëpo është e dyta për nga lartësia e kërcimoreve. Edhe pse nuk ka urë, adhuruesve të këcimeve u është e lejuar të hidhen nga kjo ndërtesë, ndërkaq nëse frikësoheni se do t’ju “ngulitë” era për mure të ndërtesës, mund të merrni rroba të posaçme.

base5

  1. Alta Vila Tower – Belo Horizonte, Brazil

Në qytetin piktoresk të rrethuar me male, Kulla Alta Vila tërheq personat e varur nga adrenalina nga e tërë bota.

Si edhe në Kullën Macau, mund të zgjidhni mënyrën në të cilën do të shpejtoni pulsin tuaj, natyrisht nëse jeni të guximshëm. /© NGJYRA.COM/  

base6

 

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply