Nëntë kombe posedojnë armë bërthamore – ja cilat janë ato!

Arma bërthamore është arma më shkatërruese që ka prodhuar njeriu. Një armë e tillë mund të shkatërrojë një qytet apo dhe një shtet, brenda vetëm disa sekondash. Andaj, nuk është për t’u befasuar që secili shtet i fuqishëm synon të shndërrohet në fuqi nukleare.

Megjithatë, përkundër sigurisë që i jep një shteti posedimi i armëve të tilla, qeniet njerëzore janë të rrezikuara seriozisht nga ekzistimi i tyre – sidomos nëse armë të tilla bien në duart e terroristëve, apo dhe tiranëve që nuk do të hezitonin t’i përdornin ato – prandaj, fushatat për një botë pa armë të tilla nuk kanë të ndalur.

nuklear0002

Madje, dhe dy superfuqitë botërore, SHBA-të dhe Rusia, kanë nënshkruar marrëveshje për zvogëlimin e arsenalit bërthamor.

Në vijim ju sjellim një listë të shteteve më të fuqishme nukleare në botë, të cilët janë radhitur në bazë të kokave bërthamore që posedojnë (apo besohet se i posedojnë) në total. /NGJYRA.COM/

armet bethamore

 

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply