Nëntë legjendat e gjalla të kinematografisë

Janë me qindra aktorë që debutojnë në kinematografi çdo vit. Një numër i madh i tyre përfundojnë karrierën e aktorit mu në debutim – një numër më i vogël, ndërkaq, fillojnë të bëjnë emër në fushën e kinematografisë.

Me një fjalë, kinematografia është profesion i vështirë, ku jo gjithkush mund të mbijetojë. Madje, pjesa dërmuese e emrave të njohur të kinematografisë kanë pasur luhatje gjatë karrierës, periudha të shkëlqimit dhe të rënies.

Fatbardhësisht, ka dhe të tillë që në të gjallë kanë fituar statusin e legjendës në kinematografi. Të tillë nuk janë shumë – por, janë vërtetë të veçantë. Pra, po flasim për legjendat e gjalla të kinemagrafisë që ende janë aktivë në profesion dhe përkundër moshës së shtyer nuk duan të pensionohen.

Ata janë fitues të shumfishtë të çmimit OSCAR, ndërsa fytyrat e tyre janë garanci e suksesit të filmave të caktuar. Kështu ishte për dekada të tëra, kështu është edhe sot.

Në vijim ju sjellim nëntë legjenda të gjalla të kinematografisë. Ja kush janë ata! /NGJYRA.COM/

9. Donald Sutherland (1935)

'The Hunger Games: Mockingjay Part 1' film premiere, Los Angeles, America - 17 Nov 2014

8. Al Pacino (1940)

legjendat kino 008

7. Robert De Niro (1943)

legjendat kino 007

6. Jack Nicholson (1937)

legjendat kino 006

5. Sir Patrick Stewart (1940)

BLUNT TALK 2015

4. Sir Michael Caine (1933)

legjendat kino 004

3. Morgan Freeman (1937)

legjendat kino 003

2. Sir Ian McKellen (1939)

legjendat kino 002

1. Clint Eastwood (1930)

legjendat kino 001

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply