Pesë dobi të tjera që mund t’i keni nga shkuma e rrojes

Shkuma e rrojes mund të gjendet gati në secilën shtëpi dhe zakonisht përdoret vetëm për rroje. Megjithatë, ajo mund të shërbejë edhe për disa gjëra alternative – shumë të dobishme, e që duket sikur i kanë mbajtur sekret prej nesh. Në vijim ju zbulojmë pesë dobi të tjera që mund t’i keni duke e përdorur shkumën/gjelin apo kremin e rrojes.

5. Mbyteni zhurmën e derës

shkuma dera1

Nëse dera juaj kërcet derisa hapet dhe mbyllet atëherë, vendosni pakëz shkumë të rrojes në menteshë dhe do të heqni qafe zhurmën e padëshiruar.

4. Largojeni ngjyrën nga lëkura

shkuma dera2

Nëse keni punuar me ngjyrë dhe ajo ka mbetur në duart tuaja – mos u brengosni, me pak shkumë të rrojes me sukses do t’i hiqni edhe njollat me të forta të ngjyrës në lëkurën tuaj.

3. Eliminoni njollat

shkuma dera3

Nëse keni njolla në këmishën apo në qilimin tuaj, vëndosni pak shkumë të rrojes dhe pastrojeni atë vend me një leckë të pastër. Pas pastrimit njollat do të zhduken.

2. Kthejani shkëlqimin rubinetit

shkuma dera4

Mos u brengosni nëse rubineti juaj e ka humbur shkëlqimin, sepse ka zgjidhje – vendosni pak shkumë të rrojes dhe pastrojeni atë – brenda pak minutash do ta vëreni dallimin.

1. Pastrojeni pasqyrën

shkuma dera5

Çdo javë apo çdo dy javë pastrojeni pasqyrën e banjës me shkumën e rrojes që të keni një pasqyrë të shkëlqyeshme dhe të pastër. /NGJYRA.COM/

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply