Muri i madh i Los Angeles-it, murali më i gjatë në botë

Muri i madh i Los Angeles-it (Great Wall of Los Angeles) është një mural i gjatë 840 metra që është realizuar përgjatë pjesës së brendshme të Tujunga Wash-it, kanalit që shërben për parandalimin e vërshimeve në qytet – që zakonisht shfaqen çdo vit, në periudhën mes nëntorit dhe prillit.

Ky mural është murali më i gjatë në botë, ndërsa në të janë pasqyruar skenat e shumta historike, shumica prej të cilave lidhen me qytetin e Los Angelesit dhe Kaliforninë.

murali LA4

Një dyzinë e vullnetarëve, historianëve, etnologëve dhe antropologëve kanë punuar 5 vjet të plota për realizmin e këtij murali, nën përkujdesje të qendrës artistike SPARC (Social and Public Art Resource Center).

Tashmë ekziston plani për zgjerimin e mëtejshëm të këtij muri, në mënyrë që të përfshihen edhe disa ngjarje tjera që lidhen me historinë e mëvonshme të qytetit. /NGJYRA.COM/

murali LA1 murali LA9 murali LA8 murali LA10 murali LA11 murali LA13 murali LA6 murali LA7 murali LA2 murali LA12 murali LA14 murali LA3

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply