Pesë trupa të cilët me shekuj “refuzojnë” të kalben

Trupi ynë lind, jeton, vdes dhe në fund kalbet në tokë. Ky është një rend “natyror” i ekzistimit të trupit dhe të jetës njerëzore. Megjithatë, ekzistojnë njerëz, trupat e të cilëve pas vdekjes thjesht nuk funksionojnë sipas parimit të përmendur më sipër.

1. Shën Betina Zita

Saint Betina Zita

Shën Zita gjatë jetës së saj ka qenë një person i hareshëm dhe i dashur të cilin e kanë dashur të gjithë. Kur në vitin 1272 ka vdekur, është krijuar kulti i saj.

Treqind vjet më vonë, në mesjetë, trupi i saj është ekshumuar, dhe për habi të të gjithëve, nuk ishte kalbur aspak.

Për të gjithë ata që nuk besojnë, trupi i saj është balsamosur dhe sot e kësaj dite gjendet në Bazilikën San Fredijano në qytetin italian Luka.

2. Dashi-Dorzo Itigilov

Dashi-Dorzo ItigilovItigilov ka qenë lama budist i cili ka ikur nga Rusia. Miqve të tij u ka kërkuar të fillonin me ceremonitë për varrimin e tij në vitin 1927, edhe pse ka qenë gjallë.

Ka vdekur në kohën e meditimit, në pozitën ulur. Në testament ka lënë rregulla precize të mënyrës së varrimit të tij, ndërsa ka kërkuar që trupi t’i ekshumohet disa vjet pas vdekjes së tij.

Trupi i tij është përshkruar si “kur është fjala për personin i cili ka vdekur para 36 orëve”.

3. La Donçela

La Doncela

Para përafërsisht pesë shekujve, një vajzë pesëmbëdhjetëvjeçare – pjesëtare e popullit inka, ka vdekur me rastin e alpinizmit në Argjentinë. Me kokë është përplasur për një shkëmb të mbrehtë dhe ka mbetur në vend e vdekur, në pozitën ulur.

Ajri i ftohtë dhe përqendrimi i vogël i oksigjenit kanë ruajtur trupin e saj deri në vitin 1999, kur e kanë gjetur alpinistët.

Emri saj nuk është i njohur dhe të gjithë e quajnë “La Donçela”, që do të thotë “virgjëresha”.

4. Xin Zhui

LADY XIN ZHUIDama Xin Zhui ka qenë bashkëshortja e princit kinez nga dinastia Han. Ka bërë jetë posaçërisht ekstravagante në atë kohë. Ka ngrënë shumë mish (gjë që nuk ka qenë e zakonshme), dhe nuk ka punuar asgjë. Atë temp në fund i ka kushtuar me jetë, pasi një vitin 163 para erës sonë ka vdekur nga obeziteti.

Kur trupi i saj është zbuluar në vitin 1971, lëkura i ishte e butë, ndërkaq gjymtyrët normalisht të lakuar në nyja. Askush nuk e di se si trupi i saj ka mbetur ashtu i ruajtur pothuajse dy mijë vjet!

5. Shën Katarina Labur

 Shën Katarina Labur

Shën Katarina ka qenë e njohur për vizionet e njohura të saj, posaçërisht kur në vitin 1830 i është shfaqur Virgjëresha Maria.

Shumë shpejt mijëra katolikë filluan të bartnin medaljone me skalitjen e vizioneve dhe fjalëve të Katarinës. Është varrosur më 1876, ndërkaq është ekshumuar më 1933, kur për bafasi të të gjithëve, trupi i saj ka qenë absolutisht i paprekur.

Në Paris tani mund të vizitohet dhe të shihet trupi i saj i ruajtur. /NGJYRA.COM/

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply