Piodao – fshati më piktoresk në botë

Fshati Piodao, që gjindet në pjesën qëndrore të Portugalisë, është i njohur si një nga fshatrat më piktoreske në botë. Duke qenë një vend me të vërtetë unik, Piodao është klasifikuar si monument me interes publik.

Tipari i tij më i dalluar është arkitektura historike, e mbuluar me gurë metamorfik që përbëhen nga shtresa të ndryshme mineralesh – që ngjitet peisazhit malor.

Fshati është themeluar shekuj më parë dhe është i  prekur nga një shumëllojshmëri e ndikimeve kulturore.

Ky vendbanim i veçuar është paksa më ndryshe se sa pjesa tjetër e vendit. Turistët  mirëpriten këtu nga vendasit miqësorë, të cilët janë krenarë për qytetin/fshatin e tyre të bukur mesjetar. /NGJYRA.COM/

Piodao8888 Piodao444 OLYMPUS DIGITAL CAMERA Piodao 666 Piodao 2222

Piodao 111

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply