Qyteti i lashtë Feniks – xhevahir historik në Kinë

Qyteti i lashtë Feniks (Fenghuang) gjendet në Provincën Hunan të Kinës, e cila është e njohur për natyrën e saj të lavdishme dhe malet unike Tianmen.

Emri i tij rrjedh nga një legjendë, sipas së cilës dy zogjë Feniks, duke fluturuar mbi qytet  ishin magjepsur nga bukuria e tij dhe kishin vendosur të qëndrojë në të përgjithmonë.

feniks8

Qyteti historik ka kulturë të pasur, duke u nisur prej disa gjuhëve etnike dhe zakoneve, e deri tek arti dhe arkitektura.

Ndërtesat e stilit Ming dhe Qing janë të ruajtura mjaft mirë dhe të mbrojtura nga UNESCO.

feniks5

Fenghuang shpesh konsiderohet si qyteti më i bukur në Kinë. Natyra e mrekullueshme përreth dhe arkitektura historike e bëjnë atë një atraksion të popullarizuar turistik.

Fenghuang  gjendet në një zonë klimatike subtropikale, me lagështi, ku dimrat janë të shkurtër dhe të butë, ndërsa verat të nxehta. /NGJYRA.COM/

feniks10 feniks4 feniks3 feniks2 feniks6 feniks9 feniks12

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply