Salina Turda – vendi më i bukur nëntokësor në botë

Dikur ishte një minierë kripe, sot ndërkaq, është një prej banjave më të famshme në botë – që vizitohet nga miliona turistë – të cilët i nënshtrohen seancave fizioterapeutike të  frymëmarrjes.

Bëhet fjalë për banjën Salina Turda, që gjendet në Kluzh të Rumanisë, që nga shumëkush përshkruhet si vendi më i bukur nëntokësor në botë.

Salina Turda 10

Kjo minierë kripe është përdorur që nga lashtësia, ndërsa prej vitit 1992, për shkak të ajrit shumë të pastër, ajo u shndërrua në një qendër shëndetësore – banjë.

Brenda kësaj miniere gjendet edhe këndi i lodrave për fëmijë, muzeu, amfiteatri për konferenca dhe koncerte, dhe objektet tjera rekreative, që ofrojnë aktivitete të shumta kulturore dhe argëtuese.

Salina Turda 15

Jashtë minierës gjendet një pishinë e mbushur me minerale të dobishme, dhe një natyrë magjepsëse. /NGJYRA.COM/

Salina Turda 25 Salina Turda 24 Salina Turda 23 Salina Turda 22 Salina Turda 21 Salina Turda 19 Salina Turda 16 Salina Turda 17 Salina Turda 7 Salina Turda 11 Salina Turda 9 Salina Turda 14 Salina Turda 13 Salina Turda 18 Salina Turda 5 Salina Turda 6 Salina Turda 2 Salina Turda 1 Salina Turda 3 Salina Turda 4

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply