Shtëpia e hapur – rezidencë me lidhje organike mes hapësirave

Shtëpinë që po ua prezantojmë sot është e projektuar nga arkitektët Reyes Rios dhe Larraín, me lokacion në Jukatan të Meksikës.

Edhe më parë kemi prezantuar shtëpi ku hapësirat e brendshme dhe ato të jashtme inkorporohen mes tyre duke krijuar lidhje organike, mirëpo në këtë rast kemi të bëjmë me një shtëpi pa kufi në mes të këtyre hapësirave.

shtepia e hapur15

Pjesa aktive e shtëpisë është tërësisht e hapur në formë të pasazhit – që lidhë hapësirat e fjetjes që ndodhen në skajet e shtëpisë.

Karakteristikë tjetër e kësaj shtëpie është përdorimi i gurit, i cili përveç se është përdorur në dysheme, arkitektët e kanë futur në funksion edhe në krijimin e mobilieve, gjë që e bënë edhe më të ngushtë lidhjen me natyrën. /NGJYRA.COM/

shtepia e hapur8 shtepia e hapur7 shtepia e hapur2 shtepia e hapur3 shtepia e hapur4 shtepia e hapur11 shtepia e hapur10 shtepia e hapur12 shtepia e hapur16 shtepia e hapur19 shtepia e hapur18 shtepia e hapur17 shtepia e hapur13 shtepia e hapur9 shtepia e hapur14 shtepia e hapur6 shtepia e hapur5 shtepia e hapur1

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply