Skulpturat realiste prej druri të artistit Giuseppe Rumerio

Skulptori Giuseppe Rumerio jo rastësisht ka marrë titullin “Mjeshtër i artit”. Me 30 vjet përvojë pune, ai ka krijuar skulptura të mahnitshme nga druri dhe bronzi, të cilat duken shumë realiste.

Rumerio ka një pasion të madh – t’i vështrojë kafshët në natyrë, ndërsa ky pasion ka ndikuar që ai të krijojë skulptura të shumta të kafshëve në stilin natyral.

Rumerio ka një studio të tij të punës në Ortisei, në Val Gardena të Italisë, ku mjeshtëria e marangozëve është një traditë e vjetër.

Ai ka krijuar edhe një mori skulpturash të njerëzve të dijës dhe të religjionit, në mesin e të cilëve edhe ato të nobelistes me prejardhje shqiptare, Nëna Terezë.

Në vijim ju sjellim disa vepra të përzgjedhura të Rumerios. /NGJYRA.COM/

Giuseppe Rumerio 003 Giuseppe Rumerio 004 Giuseppe Rumerio 001 Giuseppe Rumerio 005 Giuseppe Rumerio 006 Giuseppe Rumerio 007 Giuseppe Rumerio 008 Giuseppe Rumerio 009 Giuseppe Rumerio 011 Giuseppe Rumerio 012 Giuseppe Rumerio 013 Giuseppe Rumerio 014 Giuseppe Rumerio 015 Giuseppe Rumerio 010

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply