Telashet e Papës me erën

Udhëheqësi i katolikëve, Papa, është person që udhëton shpesh, ndërsa edhe më shpesh i drejtohet masës së njerëzve të tubuar në vende të hapura. Megjithatë, edhe ai – apo ata, pra papat – sikur dhe shumica e njerëzve, ballafaqohet me kapriçot e motit.

Në vijim ju sjellim një galeri të fotografive, ku shihen telashet që kanë pasur Papa Françesko dhe Papa që ishte para tij, Benedikti i 16-të, me erën – qoftë gjatë predikimit në sheshin e Vatikanit, qoftë dhe gjatë udhëtimeve që kanë bërë në vende të ndryshme të botës.

Sido që të jetë, Papa Françesku me modestinë e tij ka pushtuar zemrat e njerëzve anëmbanë botës, ndërkaq, edhe atëherë kur gjendet në zgripc të motit të ligë, ai duket shumë njerëzor. /NGJYRA.COM/

papa era 001

Papa Françesku gjatë paraqitjes javore në sheshin e Shën Pjetrit, në Vatikan, më 5 nëntor 2014. (Foto: AP)

papa era 002

Papa Françesku gjatë paraqitjes në sheshin e Shën Pjetrit, më 22 tetor 2014. (Foto: AFP)

papa era 003

Papa Benedikti XVI në sheshin Stephansplatz të Vjenës, më 9 shtator 2007. (Foto: AFP)

papa era 004

Papa Françesku në sheshin e Shën Pjetrit, më 20 maj 2015. (Foto: AFP)

papa era 005

Papa Benedikti XVI gjatë paraqitjes në sheshin e Shën Pjetrit, më 15 nëntor 2009. (Foto: AP)

papa era 006

Një prift përpiqet ta zë kapelën e Papa Françeskut, në sheshin e Shën Pjetrit, më 20 maj 2015. (Foto: Reuters)

papa era 007

Papa Françesku arrin në sheshin e Shën Pjetrit, në Vatikan, më 19 shkurt 2014. (Foto: Reuters)

papa era 008

Papa Benedikti XVI gjatë meshës në Kishën e Shën Panteleonit, në Cologne, Gjermani, më 19 gusht 2005. (Foto: AFP)

papa era 009

Papa Benedikti XVI, në sheshin Shën Pjetri, Vatikan, më 24 maj 2008. (Foto: AP)

papa era 010

Papa Françesku i drejtohet masës së njerëzve në plazhin Copacabana, në Rio de Janeiro, Brazil, më 25 korrik 2013. (Foto: Reuters)

papa era 011

Papa Françesku në Aeroportin Quito, në Ekuador, më 5 korrik 2015. (Foto: AP)

papa era 012

Papa Françesku në sheshin e Shën Pjetrit, më 14 maj 2014. (Foto: AP)

papa era 013

Papa Benedikti XVI gjatë takimit me kryeministrit Italian Mario Monti, në Arezzo të Italisë, më 13 maj 2012. (Foto: AP)

papa era 014

Papa Françesku gjatë meshës javore në Vatikan, më 30 prill 2014. (Foto: AP)

papa era 015

Papa Benedikti XVI takon presidentin gjerman, Horst Koehler, në Cologne, më 18 gusht 2005. (Foto: Reuters)

papa era 016

Papa Françesku në sheshin e Shën Pjetrit, në Vatikan, më 12 qershor 2013. (Foto: AP)

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply