Udhëtime të paharruara: 11 teleferikët më të njohur në botë

Udhëtimi me gondola teleferiku, është një mënyrë shumë e popullarizuar për të arritur në maje të një bjeshke, për të parë peizazhe të mrekullueshme të natyrës, apo dhe të vendeve të urbanizuara – madje, pa pasur nevojë për të kaluar këmbë një rrugë të mundimshme.

Teleferikët zakonisht instalohen në vendet më të paarritshme për këmbësorët, por dhe në vendet më të bukura që ka një qytet, krahinë apo shtet.

Ne kemi përzgjedhur një listë të teleferikëve më të njohur në botë, që ofrojnë pamje të mahnitshme – dhe, po ju dha rasti të përjetoni udhëtimin në ndonjërin prej tyre – assesi mos e humbisni atë. /NGJYRA.COM/

1. The Gondola at Heavenly

teleferiku lista 001

South Lake Tahoe, California – SHBA

2. Mount Hua

teleferiku lista 002

Huayin – Kinë

3. Gulmarg Gondola

teleferiku lista 003

Gulmarg, Jammu & Kashmir, Indi

4. The Cabrio

teleferiku lista 004

Stanserhorn, Luzern – Zvicër

5. Emirates Air Line

teleferiku lista 005

Londër – Angli

6. Silver Mountain Gondola

teleferiku lista 006

Kellogg, Idaho – SHBA

7. Skyview

teleferiku lista 007

Stockholm – Suedi

8. Lake Louise Gondola

teleferiku lista 008

Lake Louise, Hamlet, Alberta – Kanada

9. Mammoth Gondola

teleferiku lista 009

Mammoth Lakes, California – SHBA

10. Taronga Zoo (kopshti zoologjik)

teleferiku lista 010

Sydney, New South Wales – Australi

11. Nevis Range Gondola

teleferiku lista 011

Torlundy, Fort William – Mbretëri e Bashkuar

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply