Ujëvara ngjitëse mbi të cilën mund të ecni

Kur uji rrjedhë mbi gurë dhe shkëmbinj ata bëhen shumë të rreshqitshëm, por ujëvara Bua Tong, në Tajvan, bën përjashtim nga ky rregull. Kjo ujëvarë e mahnitshme rrjedhë nëpër gurët bulbor gëlqeror, ndërsa krijon një peizazh vërtetë mbresëlënës.

Për dallim nga shumica e ujëvarave dhe lumenjve – gurët, mbi të cilët rrjedhë uji i Bua Tongut, nuk kanë alga e as zhul fare. Në fakt, ata krijojnë një forcë tërheqëse, që iu mundëson njerëzve të ecën nëpër rrjedhen e saj.

Krahas këtij fenomeni unikat, kjo ujëvarë ofron dhe një peizazh të mahnitshëm, andaj dhe është shndërruar në magnet për turistët.

Në vijim ju sjellim një fotogaleri të kësaj ujëvare që ndryshe quhet dhe ujëvara ngjitëse. /NGJYRA.COM/

ujevara ngjitese 004 ujevara ngjitese 005 ujevara ngjitese 003 ujevara ngjitese 001 ujevara ngjitese 007 ujevara ngjitese 009 ujevara ngjitese 008 ujevara ngjitese 006

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply