Ura e të përjetshmëve – ura më e lartë në botë

Për të arritur në majë të Malit të Verdhë, që në Kinë njihet si Huangshan, ku gjendet kjo urë, duhet të ngjiteni nëpër shkëmbinjë të pjerrët, shkallëve dhe shtigjeve anësore shtesë të bëra nga dërrasat.

Megjithëse gjatë pjesës më të madhe të rrugës duhet të mbahen për zinxhirë, turistët më të guximshëm ia mësyjnë kësaj maje – prej ku pamja e peizazhit që shtrihet përpara tyre është spektakolare.

Huangshan13

Huanghsan është një nga destinacionet turistike më të njohura në Kinë,i cili gjithashtu ka rëndësi të madhe për historinë dhe artin kinez.

Për këtë mal, i cili është pikturuar nga shumë artistë nga e gjithë bota, janë shkruar më shumë se 20.000 këngë e poezi.

Huangshan23

Madje edhe James Cameron, regjisori i filmit të  popullarizuar të vitit 2009, Avatar, ka deklaruar  se pikërisht ky mal ka shërbyer si burim kryesor i frymëzimit për botën në të cilën zhvillohet ngjarja e  këtij filmi të tij. /NGJYRA.COM/

Huangshan10 Huangshan12 Huangshan5 Huangshan6 Huangshan15 Huangshan2 Huangshan9 Huangshan8 Huangshan16 Huangshan17 Huangshan18 Huangshan19 Huangshan20 Huangshan21 Huangshan1

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply