banner

E hirtë

10 forcat më të mëdha policore në botë


Forcat policore janë department shumë i rëndësishëm për secilin vend, pasi që ky department është ai që kujdeset për implementimin dhe respektimin e ligjeve brenda një shteti. Andaj, asnjë shtet nuk mund të ruajë paqen dhe rendin, pa një forcë të mirëfilltë dhe të ndershme policore.

Fjalë “polic” rrjedh nga fjala greke “polis” që do të thotë qytet. Në kohërat e lashta, grekët kishin shfrytëzuar skllavët për të kontrolluar masat e njerëzve, për të kryer arrestimet, apo dhe për t’i mbikëqyrë të burgosurit.

Sidoqoftë, departamenti i parë policor ishte krijuar në Francë, në vitin 1667, gjatë sundimit të mbretit Luigji i 14-të. Ndërkaq, departamenti i parë policor që ende është funksional, është Shërbimi Policor Metropolitan i Britanisë së Madhe, i krijuar në vitin 1829.

Georgia School Shooting

Sipas të dhënave të disponueshme, Kina sot ka forcën më të madhe policore në botë. Për të kuptuar se cilat janë shtetet tjera me më se shumti policë në botë, shikojeni tabelën në vijim. /NGJYRA.COM/

Vendi – Numri i policëve

1. Kina – 1,683,748

2. India – 1,585,939

3. SHBA – 1,226,843

4. Rusia – 782,947

5. Indonezia – 579,793

6. Brazili – 478,461

7. Turqia – 412,805

8. Meksika – 393,417

9. Pakistani – 354,143

10. Nigeria – 350,572

Të fundit të publikuar

»

Këto gjëra nuk i kuptojnë të huajt në Amerikë…

Janë disa gjëra që të huajt nuk mund t’i kuptojnë – apo ...

»

50 fobie më të çuditshme

Fobie janë frika tepër të mëdha, irracionale, ndërkaq ...

»

29 pishinat më mahnitëse në botë

Pishinat me skaje që nuk shihen janë një arritje e ...

»

10 ujërat më të kthjellëta në botë

Uji i kthjellët si kristali është me të vërtetë një nga ...

»

20 rrugë magjike dhe të “çmendura”

Në botë ekzistojnë qindra dhe mijëra vende të bukura për t’u ...

»

40 aksidentet më të çuditshme në trafik

Aksidentet në trafik mund të jenë gjë shumë serioze, me pasoja ...

»

27 gabime që i bëjmë gjatë jetës

Jeta është e çmuar, por fatkeqësisht këtë gjë njerëzit e ...

»

Mrekullitë e kohës moderne në botë

Bota jonë vazhdimisht evoluon dhe me kalimin e kohës raca ...

»

Burimet më atraktive të ujit të nxehtë

Natyra e mrekullueshme na inspiron me mrekullitë e saj mahnitëse. ...