29 burimet më magjepsëse të ujit të nxehtë

Në botë ka burime të ndryshme termale, disa prej të cilave krijojnë pishina dhe pellgje që janë shumë të këndshme për t’u larë në to, disa tjera ndërkaq, janë shumë të nxehta, me shumë acide dhe shumë të rrezikshme, por gjithsesi, që të gjitha krijojnë peizazhe të papërshkrueshme.

Shumë prej këtyre burimeve janë të përqendruara në vende si Islandë, Japoni dhe Parkun Kombëtar Yellowstone (Wyoming, SHBA). Ndërsa në Turqi, Iran dhe Itali gjinden vetëm disa prej tyre, por ato janë më të vërtetë mahnitëse.

Shikojeni këtë listë dhe na tregoni cili burim ju pëlqen më së shumti. /NGJYRA.COM/

29. Therme Vals, Vals, Zvicër

burime termal 029

28. Banja e gjashtë shqisave, Mabada, Jordan

burime termal 028

27. Pishina me xhufkë, Yellowstone, SHBA

burime termal 027

26. Parku majmuni i egër i Jigokudanit, Nagano, Japoni

burime termal 026

25. Pishina xhamadan, Yellowstone, SHBA

burime termal 025

24. Diamanti i kaltër, Yellowstone, SHBA

burime termal 024

23. GadishulliMornington, Victoria, Australi

burime termal 023

22. Tokachidake Onsen, Hokkaido, Japoni

burime termal 022

21. Banjat e Gellértit, Budapest, Hungari

burime termal 021

20. Pishina prej safari, Yellowstone, SHBA

burime termal 020

19. Roten-Buro, Oita, Japoni

burime termal 019

18. Banjat romake , Bath, Angli

burime termal 018

17. Laguna e kaltër, Grindavík, Islandë

burime termal 017

16. Saturnia, Toskanë, Itali

burime termal 016

15. Takaragawa Onsen, Gunma Japoni

burime termal 015

14. Kjalvegur, Islandë

burime termal 014

13. Pishina prej opali, Yellowstone, SHBA

burime termal 013

12. Pishina e madhështisë së mëngjesit, Yellowstone, SHBA

burime termal 012

11. Burimi i ujit të nxehtë i Yellowstone-it, SHBA

burime termal 011

10. Blesi and Strokkur, Islandë

burime termal 010

9. Burim i madh prizmatik, Yellowstone, SHBA

burime termal 009

8. Geizeri i Luanit, Yellowstone, SHBA

burime termal 008

7. Grotagja, Islandë

burime termal 007

6. Pishina e shampanjës, IslandNorth, Zelandë e Re

burime termal 006

5. Burimet e ujitë të nxehtë të Mamuthit, Yellowstone, SHBA

burime termal 005

4. Chinoike Jigoku Onsen, Kyushu, Japoni

burime termal 004

3. Pamukkale, Provinca Denizli, Turqi

burime termal 003

2. Kerlingarfjoll, Islandë

burime termal 002

1. Badab-e Surt, Provinca Mazandaran , Iran

burime termal 001

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply