Arti mahnitës i rrugës

Arti i rrugës në të shumtën e rasteve i jep një pamje tjetër një këndi të caktuar të qytetit – duke tërhequr vëmendjen e banorëve dhe të turistëve.

Nëpërmjet artit të tillë, një lagje e shëmtuar mund të marrë një pamje interesante – ndërsa, nëpërmjet këtij arti barten edhe porosi të caktuara.

art rruge21

Aspekti më i vështirë i krijimit të artit të rrugës – siç mund të shihni në fotografitë që e shoqërojnë këtë shkrim – është fakti se ky art duhet të përshtatet me lokacionin e caktuar apo dhe rrethanave të caktuara, zakonisht të përkohshme.

Nuk mjafton vetëm të krijoni një vepër arti momentale – por dhe të shfrytëzoni imagjinatën dhe kreativitetin në maksimum.

art rruge22

Madje, dhe në vendet më të zymta – siç janë ndërtesat e vjetra, ngrehinat, tunelet, metrotë… – artistët janë në gjendje të krijojnë vepra arti që na bëjnë të qeshim por dhe të mendojmë.

Në vjim ju sjellim disa vepra artisitike të mahnitshme të artit rrugor – që krijojnë interaktivitet të paparë me ambientin që i rrethon. /NGJYRA.COM/

art rruge17 art rruge18 art rruge19 art rruge20 art rruge23 art rruge16 art rruge15 art rruge14 art rruge12 art rruge11 art rruge10 art rruge9 art rruge8 art rruge7 art rruge6 art rruge5 art rruge4 art rruge3 art rruge2 art rruge1

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply