Artisti risjell në jetë një ndërtesë antike nëpërmjet rrjetës metalike

Në Parkun Arkeologjik Siponto, në Foggia të Italisë, artisti Edoardo Tresoldi ka risjell në jetë një ndërtesë të tërë antike, në madhësinë e saj orgjinale – dhe atë vetëm nëpërmjet rrjetës metalike.

E quajtur “Basilica di Siponto”, skulptura e përkohshme risjell në jetë stilin antik të arkitekturës në këtë qytet liman, duke ua mundësuar vizitorëve të eksplorojnë dhe të bashkëveprojnë me historinë e kësaj zone.

Gjatë natës ndërkaq, instalacioni nga telat e rrjetëzuar, është i ndriçuar në mënyrë mahnitëse, duke iu ofruar vizitorëve një përjetim krejtësisht tjetër të kësaj godine dhe ngrehinave rreth saj. /NGJYRA.COM/

bazilikaaaa 0002 bazilikaaaa 0003 bazilikaaaa 0004 bazilikaaaa 0005 bazilikaaaa 0007 bazilikaaaa 0008 bazilikaaaa 0009 bazilikaaaa 0010 bazilikaaaa 0011 bazilikaaaa 0012 bazilikaaaa 0006

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply