E pabesueshme: Nëntë mbretër saudit kanë 316 fëmijë

Mbretërit dhe princat saudit janë të njohur për martesat e shumta, sepse ata martesën e shohin si mënyrën më të mirë për të unifikuar shtetin dhe për ta mbajtur atë të bashkuar.

Duke u martuar me të bijat dhe motrat e aleatëve politikë, por dhe të kundërshtarëve të tyre, ata krijojnë “familje” të mëdha, duke e zvogëluar në maksimum mundësinë e mosmarrëveshjeve brenda shtetit.

Në vijim, Ngjyra.com ju sjellë nëntë anëtarë të familjes mbretërore, që kanë sunduar (apo që ende sundojnë) në Arabinë Saudite, numrin e grave të tyre, si dhe numrin e fëmijëve të tyre.

1. Abdullah Bin Abdulaziz (1924-2015)

Saudi King Abdullah bin Abdulaziz Al Saud attends prayers on the first day of Eid al-Fitr at Al-Safa Palace in Mecca

Mbreti Abdullah pati 30 gra dhe ishte baba i 35 fëmijëve.

2. Abdul Aziz Ibn Saud (1876-1953)

mbret sauditi 000002

Sipas disa burimeve, ai pati 22 gra, dhe ishte baba i 100 fëmijëve.

3. Saud Bin Abdulaziz Al Saud (1902-1969)

mbret sauditi 000003

Saudi kishte 115 fëmijë dhe shumë gra (numri i saktë nuk dihet). Vetëm disa nga fëmijët e tij patën poste publike në Arabinë Saudite.

4. Mbreti Fahd (1921-2005)

mbret sauditi 000004

Ai pati 11 gra dhe 10 fëmijë.

5. Abdul Muhsin Bin Abdulaziz Al Saud (1925-1985)

mbret-sauditi-000005

Abdul Muhsin pati 8 gra dhe 12 fëmijë.

6. King Faisal (1906-1975)

mbret sauditi 000006

Mbreti Faisal ishte martuar 4 herë. Tre gra të tij vinin nga familjet e fuqishme saudite, Sudairi, Al Jiluwi dhe Al Thunayan.

7. Khalid Bin Abdulaziz Al Saud (1913-1982)

mbret sauditi 000007

Mbreti Khalid ishte martuar 4 herë. Ai ishte baba katër djemve dhe 6 vajzave.

8. Talal Bin Abdulaziz Al Saud (1931…)

mbret sauditi 000008

Princi Talal është martuar katër herë, ndërsa është baba i 15 fëmijëve.

9. Naif Bin Abdulaziz Al Saud (1934-2012)

Mohammed bin Nayef

Princi Nayef ishte martuar tri herë. Ai ishte baba i 10 fëmijëve. /NGJYRA.COM/

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply