Ja çka do të thotë disiplina kineze!

Pakkush mund të qëndrojë indiferent ndaj disiplinës që janë në gjendje të krijojnë kinezët. Populli kinez është i pakonkurrencë, sidomos kur bëhet fjalë për disiplinën e masës. Mjafton të shikoni ushtarët e tyre, nxënësit, sportistët, punëtorët, … ku çdokush është në vendin e duhur – por, dhe nëse nuk është ashtu, janë përgjegjësit aty – që krijojnë rregull të përkryer.

Pa marrë parasysh nëse bëhet fjalë për paradë ushtarake, nxënësit në shkollë, sportistët gjatë stërvitjeve, shtatzënat në spital, punëtorët në fabrika, njerëzit në rrugë… banorët e vendit më të populluar në botë dinë të mbajnë rregull.

Ky fakt i ka intriguar redaktorët e revistës “The Atlantic”, të cilët kanë përzgjedhur një fotogaleri interesante të turmave të njerëzve në Kinë, të cilën e kanë nxjerrë nga lajmet e krijuar gjatë viteve të fundit (Reuters/AP/AFP) – e ku për mrekulli prezantohet  arti i disiplinës kineze. Kënaquni në vijim! /NGJYRA.COM/

kina disiplina 001 kina disiplina 002 kina disiplina 003 kina disiplina 004 kina disiplina 005 kina disiplina 006 kina disiplina 007 kina disiplina 008 kina disiplina 009 kina disiplina 010 kina disiplina 011 kina disiplina 012 kina disiplina 013 kina disiplina 014 kina disiplina 015 kina disiplina 016 kina disiplina 017 kina disiplina 018 kina disiplina 019 kina disiplina 020 kina disiplina 021 kina disiplina 022 kina disiplina 023 kina disiplina 024 kina disiplina 025 kina disiplina 026 kina disiplina 027 kina disiplina 028 kina disiplina 029 kina disiplina 030

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply