Ja pse duhet të vizitoni Skocinë!

Skocia është një shtet i mahnitshëm, i njohur për traditat kombëtare dhe kulturore, muzikë të bukur dhe valle, fustanella dhe uiski. Ajo po ashtu është e njohur si vatan i përbindëshit të Loch Nessit, të quajtur “Nessie”.

Megjithatë, Skocia ofron shumë më tepër për të pare, se këto stereotipe të lartëpërmendura. Peizazhi i këtij vendi është ndër më të bukurit në botë.

Skocia është e pasur me kullosa, male e bjeshkë të pafundme, ndërsa ofron pamje përrallore drejt oqeanit. Ky vend është ideal për të gjithë ata që pëlqejnë të gërmojnë në histori dhe të kënaqen me natyrën e bukur.

Me një fjalë, është e pamundur të mos biesh në dashuri me Skocinë. Andaj, në vijim ju sjellim një galeri të bukur të vendeve përrallore që ekzistojnë në Skoci. Kënaquni! /NGJYRA.COM/

Ujëdhesa Skye, 993 metra mbi nivelin e detit. Foto: Robert White

skocia bukuria 0001

Mali në Perthshire. Foto: David Mould

skocia bukuria 0002

Parku Malor i Mbretëreshës Elizabeth. Foto: Sebastian Lögering

skocia bukuria 0003

Rorschach, Malësia Veriore. Foto: Sorin Rechitan

skocia bukuria 0004

Ura e vjetër në Dunkeld. Foto: Angus Clyne

skocia bukuria 0005

Ujëdhesa Skye. Foto: Patrice Mestari

skocia bukuria 0006

Lugina piktoreske e Malësisë Glencoe. Foto: Paul Byrne

skocia bukuria 0007

Shtyllat e bazaltit në ishullin Staffa. Foto: Andrew Barton

skocia bukuria 0008

Parku Malor i Mbretëreshës Elizabeth. Foto: Karlc Williams

skocia bukuria 0009

Treni i studentëve ’’Hogwarts Express’, në Hogwarts. Foto: Daniel Korzhonov

skocia bukuria 00010

Shtyllat shkëmbore të ishullit Staffa. Foto: Michael W, Ann-Marie Westwood

skocia bukuria 00011

Kështjella Kilhurn. Foto: Kenny Barker

skocia bukuria 00012

Ujëdhesa Skye, Elgol. Foto: Cain Pascoe

skocia bukuria 00013

Gadishulli Trotternish. Foto: Georg Scharf

skocia bukuria 00014

Ponitë e Shetlandit. Foto: visitscotland.com

skocia bukuria 00015

Kisha peshkopale e Shën Xhonit. Foto: Stephen Emerson

skocia bukuria 00016

Ujëdhesa Skye. Foto: Natalia Eriksson

skocia bukuria 00017

Kështjella Dunnottar. Foto: Daniel Korzhonov

skocia bukuria 00018

Loch Ness. Foto: Kilian Schönberger

skocia bukuria 00019

Parku Malor i Mbretëreshës Elizabeth.Foto: Peter_T

skocia bukuria 0020

Gadishulli Trotternish. Foto: Melchiorre Pizzitola

skocia bukuria 0021

Lugina piktoreske e Glencoe. Foto: Michal Vitasek

skocia bukuria 00022

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply