Ndërtesa skulpturë

Një partneritet në mes të arkitektëve nga Britania e Madhe dhe Gjeorgjia ka rezultuar me ndërtimin e një ndërtese interesante në qytetit Lazika, i cili është në krijim e sipër në Gjeorgji.

Arkitektët projektuan një ndërtesë me strukturë prej çeliku, si pjesë e zhvillimit të një qyteti të ri në bregdetin e Detit të Zi.

ndertesa skulpture11

Synimi ishte të krijohej një ndërtesë që ngërthen brenda vetes hapësirat e shërbimit publik, një hapësirë për kurorëzime, si dhe zyrat komunale.

Puna në projekt filloi në fund të janarit 2012 ndërsa përfundoi në mes të shtatorit 2012 – pra, brenda 168 ditësh.

ndertesa skulpture5

Kjo ndërtesë në formë të skulpturës nuk është e ndarë në kate, por është e përbërë nga vëllimet – ku secili vëllim i ndërtesës mund të funksionojë ndaras nga të tjerët – duke formuar kështu një monument arkitektonik futuristik. /NGJYRA.COM/

ndertesa skulpture14 ndertesa skulpture15 ndertesa skulpture16 ndertesa skulpture17 ndertesa skulpture19 ndertesa skulpture20 ndertesa skulpture12 ndertesa skulpture8 ndertesa skulpture7 ndertesa skulpture6 ndertesa skulpture2 ndertesa skulpture4 ndertesa skulpture3 ndertesa skulpture9 ndertesa skulpture10 ndertesa skulpture13 ndertesa skulpture18

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply