Palangan, fshati ku pullazet janë oborre dhe oborret janë pullaze

Palangan, që në gjuhën perse do të thotë leopard (po ashtu i njohur edhe me emrat Patagān, Patakān dhe Tangān), është një fshtat në provincën e Kurdistanit në Iran, i vendosur në bjeshkët afër kufirit me Irakun.

Në këtë fshat jetojnë 194 familje, respektivisht 821 banorë (sipas regjistrimit të vitit 2006) – dhe që të gjithë ata jetojnë në shtëpitë që e kanë bërë këtë fshat të famshëm në mbarë botën.

Iran Kurdistan05

Foto: Guardian

Shtëpitë e fshatit Palangan janë ndëruar “njëra mbi tjetrën”, respektivisht, pullazet e shtëpive të ndërtuara në nivel më të ulët shërbejnë si oborr të shtëpive të ndërtuara sipër tyre – dhe kështu deri në krye të fshatit.

Turistët që kanë mundësi të vizitojnë këtë pjesë të botës e kanë përshkruar këtë fshat si ndër më të bukurit që kanë parë dhe atë për shkak të arkitekturës unike dhe natyrës që e rrethon. /NGJYRA.COM/

fshati iran10 fshati iran9 Iran Kurdistan08 Iran Kurdistan04 fshati iran1 fshati iran2 fshati iran3 fshati iran11

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply