Pylli në formë të kitarës – një monument i dashurisë

Një pyll në formë të kitarës, në Argjentinë, është krijuar nga fermeri Pedro Martin Ureta. Fermeri, tashmë 73-vjeçar, e kishte mbjellë këtë pyll – disa dekada më parë – me ndihmën e katër fëmijëve të tij, për të plotësuar kështu dëshirën e bashkëshortës së tij të ndjerë.

Bashkëshortja e tij, Graciele Yraizoz, gjatë një fluturimi me aeroplan mbi Pampa, e kishte parë një pyll që dikuj si vedër (kove për mjeljen e lopëve) dhe i kishte propozuar bashkëshortit që edhe ata të mbillnin një pyll në formë të kitarës, që ishte instrumenti i saj i preferuar.

kitar pylli4

Pylli në formë të kitares (majtas), Graciela Yraizoz (djathtas)

Fatkeqësisht, në vitin 1977, Graciela vdiq gjatë shtatzanisë më fëmijën e saj të pestë për shkak të një sëmundjeje të papritur.

Disa vjet më vonë, Pedro vendosi që të përmbushte dëshirën e bashkëshortës së tij të ndjerë dhe krijoi këtë monument të dashurisë – duke përmbushur kështu ëndrrën e saj për një pyll në formë të kitarës.

kitar pylli2

Për të krijuar këtë pyll ai mbolli 7.000 fidane – ku për trupin e kitarës mbolli drunj selvi, ndërsa për telat e saj, eukaliptusin e kaltër. /NGJYRA.COM/

kitar pylli3

 

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply