15 vende përrallore në botë ku bashkohen lumenjtë…

Natyra di të krijojë mrekullira – peizazhe nga më të paimagjinueshmet. Nganjëherë ndodhë që një lumë i vogël të bashkohet me një lumë më të madh – por, ka dhe raste të tilla kur, dy lumenj të madhësisë dhe të fuqisë së njëjtë, bashkohen në një vend të caktuar, duke krijuar një lumë edhe më të madh.

Bashkimi i dy apo më shumë rrjedhave të fuqishme të ujit, që “luftojnë” me njëra-tjetrën – në të shumtën e rasteve ngjyrash të ndryshme – krijojnë një spektakël të vërtetë natyror.

Por, nuk janë vetëm lumenjtë që krijojnë spektakle të tilla, sepse në disa vende në botë kemi dhe mrekullin e puqjes së deteve – apo dhe detit me oqean.

Në vijim ju sjellim 15 pamje përrallore nga vende të ndryshme të botës – imazhe që tregojnë shkrirjen e dy lumenjve në një të vetëm, apo dhe puqjen e deteve. Kënaquni! /NGJYRA.COM/

Jiangling dhe Yangtze, Kinë

puqja lumenj 0001

© shanghaidaily

Alaknanda dhe Bhagirathi, Indi

puqja lumenj 0002

© eposvriende

Deti i Karaibeve dhe Oqeani Atlantik

puqja lumenj 0003

© konctanciya

Deti i Veriut dhe Deti Baltik

puqja lumenj 0004

© supercoolpics

 Rio Negro dhe Solimoes, Brazil

puqja lumenj 0005

© dubimaza

Shkrirja e tre lumenjve në një, Danubi, Ilzi dhe Inni, Gjermani

puqja lumenj 0006

© schwabenteuer

Rhone dhe Arve, Zvicër

puqja lumenj 0007

© xcitefun

Drava dhe Danubi, Kroaci

puqja lumenj 0008

© pinstopin

Lumi i Gjelbër (Green River) dhe Colorado, SHBA

puqja lumenj 0009

© vivas

Tobol dhe Irtysh, Tobolsk, Rusi

puqja lumenj 0010

© igorek91

Chuia dhe Katun, Siberi, Rusi

puqja lumenj 0011

© komanda-k

Mosel dhe Rhine, Gjermani

puqja lumenj 0012

© villas

Aragvi i Bardhë dhe Aragvi i Zi, Gjeorgji

puqja lumenj 0013

© georgia-tours

Kisha dhe Belaya, Rusi

puqja lumenj 0014

© vitaly80

Drini i Bardhë dhe Drini i Zi, Shqipëri

puqja lumenj 0015

© Arben Vata

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply