25 vende të paimagjinueshme në planetin Tokë

Derisa njerëzimi vazhdon të eksplorojë hapësirën e panjohur të Gjithësisë dhe çdo ditë po zbulon planete të reja, në planetin tonë ka aq shumë vende të mrekullueshme e të panjohura, sa që vështirë të besohet se ato vërtetë ekzistojnë.

Që nga Liqeni Rozë e deri te Dera e Ferrit, ju sjellim 25 vendet më të mrekullueshme në Tokë, që fascionojnë secilin vizitor të tyre – pse jo dhe t’ju nxisim që të vizitoni ndonjërin prej tyre.

Disa prej këtyre vendeve i kemi prezantuar në shkrimet e mëhershme në portalin tonë, ndërsa këtu i sjellim të gjitha në një vend. /NGJYRA.COM/

25. Formaconi i shkëmbinjëve Zhangye Danxia, Kinë

paimagjinueshem1Foto: Melinda Chan

24. Kapadokia (Cappadocia), Turqi

paimagjinueshem2Foto: pamcongres

23. E tërë Islanda

paimagjinueshem3Foto: Wim Denijs

22. Parku bregdetar Hitachi, Hitachinaka, Japoni

Hitachi Park20foto: takau

21. Shkëmbinjtë e Moherit, Irlandë

paimagjinueshem5Foto: Jim Richardson

20. Terracat e orizit Mu Cang Chai, Vietnam

paimagjinueshem6Foto: Sarawut Intarob

19. Kanioni i Madh, SHBA

paimagjinueshem7Foto: Rough Guides

18. Pamukkale, Turqi

paimagjinueshem8Foto: Ahmet Sahin

17. Pylli Halle, Belgjikë

paimagjinueshem9Foto: Kilian Schoenberger

16. Slope Point, Zelandë e Re

paimagjinueshem10Foto: Daan D

15. Lugina Monument, SHBA

paimagjinueshem11Foto: BHMPics

14. Miniera Naica, Meksikë

paimagjinueshem12Foto: Naica Project

13. Kanioni i Antilopës, SHBA

paimagjinueshem13Foto: Ben Willmore

12. Mali Roraima, Venezuelë/Brazil/Guyana

paimagjinueshem14Foto: Imgur

11. Lumi Li, Kinë

paimagjinueshem15Foto: Yan Zhang

10. Pylli i zi, Gjermani

paimagjinueshem16Foto: Andy Linden

9. Plazhi i shndërritshëm, Maldive

paimagjinueshem17Foto: Will Ho

8. Lugina Yosemite, SHBA

paimagjinueshem18Foto: Mike

7. Liqeni Hilier, Australi

paimagjinueshem19Foto: reddit (liqen i ngjajshëm është dhe liqeni Retba, në Senegal)

6. Malet Tianzi, Kinë

paimagjinueshem20Foto: Autori i panjohur

5. Pylli prej guri, Madagascar

paimagjinueshem21Foto: Stephen Alvarez

4. Salar De Uyuni, Bolivi

paimagjinueshem22Foto: Camelot Photography

3. Meteora, Greqi

paimagjinueshem23Foto: Vaggelis Vlahos

2. Lençóis Maranhenses, Brazil

paimagjinueshem24Foto: Brasil VIP

1. Dera e ferrit, Turkmenistan

paimagjinueshem25Foto: Tormod Sandtorv

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply