25 vendet më të populluara në botë

Sigurisht se e dini fare mirë që Kina është shteti më i populluar – dhe se India është i vetmi vend në botë që, në një të ardhme jo shumë të largët, mund t’ia zë vendin Kinës.

Ndoshta dhe mund ta dini se kush vjen menjëherë pas këtyre dy vendeve. Megjithatë, jemi të sigurt se nuk e dini radhitjen e 25 vendeve me më së shumti banorë në botë – dhe se kush bën pjesë në mesin e tyre.

Në vijim ju sjellim listën e 25 vendeve më të populluara në planetin e Tokës dhe numrin e banorëve që ato kanë – natyrisht, sipas të dhënave të vitit 2015. /NGJYRA.COM/

popullata boteror444

1. Kina 1,373,200,000     

2. India 1,280,090,000

3.  SHBA 322,237,000      

4. Indonezia 255,461,700              

5. Brazili 205,194,000      

6. Pakistani 188,925,000

7. Nigeria 182,202,000   

8. Bangladeshi 159,370,000         

9.  Rusia 146,436,730      

10. Japonia 126,890,000

popullata boterore333

11. Meksika 121,005,000              

12. Filipinet 102,355,500               

13. Vietnami 90,730,000               

14. Etiopia 90,076,012    

15. Egjipti 89,855,700     

16. Gjermania 81,197,500            

17. Irani 78,788,400         

18. Turkia 80,015,904     

19. Republika Demokratike e Kongos 77,267,000               

20. Franca 67,107,000    

popullata boterore1111

21. Tajlanda 65,104,000 

22. Mbretëria e Bashkuar 64,983,000      

23. Italia 60,725,000        

24. Afrika e Jugut 54,956,900      

25. Mianmari 53,897,000   

 

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply